Про факультет Вступ на ФПМ Навчання Деканат Інформаційний розділ
укр eng    
Пошук Довідка
 
 Новини факультету | 2016-03-31 19:16:41.0

Дмитро Шитий – студент університету Paris-Saclay

     Міжнародний офіс ФПМ пропонує усім охочим студентам безліч програм обміну, програм подвійного диплому, стажування і багато чого іншого. Проте що робити, якщо серед них немає того, що вам потрібно? Чому б не взяти все у свої руки? Варто повірити у себе. Саме так зробив Дмитро Шитий, і він ласкаво погодився поділитися з нами своїм досвідом.
Розкажи, будь ласка, де ти навчаєшся і як ти туди потрапив.
Я студент магістратури на кафедрі системного програмування і спеціалізованих комп’ютерних систем. Спеціальність: «Комп’ютерні системи та мережі». Хотілося відчути на собі особливості навчання за кордоном, отримати безцінний досвід. Саме тому зараз я також отримую освіту за спорідненою спеціальністю «Комунікаційні мережі» в університеті Paris-Saclay. Подав необхідні документи до дедлайну, пройшов конкурс, поїхав на автобусі :)
Чим обґрунтований твій вибір університету і програми?
Цей університет входить до ТОП-8 світових інноваційних кластерів. Предмети для вивчення в Paris-Saclay студенти можуть вибрати самостійно. Я не обирав жодну з програм обміну студентами (таких як Erasmus Mundus), я вступив самостійно.
Які твої враження від навчання та життя за перші декілька місяців?
Враження хороші, навчання цікаве, можливостей займатися улюбленими справами у вільний час просто величезна кількість. Тут люблять займатися спортом, втім можна знайти заняття і в інших галузях, таких як театр, музика, відео/фото зйомка. Життя може бути дуже насиченим. Все залежить від вільного часу студента.
В тебе вистачає часу на щось окрім навчання? Подорожі, нові знайомства?
Вільного часу не так багато, як хотілося б. Також дуже багато нових знайомств. Оскільки більшість студентів живуть у кампусі, дуже часто бачишся з людьми.
В чому, на твою думку, різниця між навчанням у Paris-Saclay і в КПІ?
Тут інакше розподілений час навчання. У КПІ навчальний рік складається з двох семестрів, а в цьому університеті рік поділений на три періоди.
Чи складно спілкуватися з місцевими?
Все залежить від їх настрою. Якщо їх ніхто не злив, і ти не відволікаєш їх від чогось, вони допоможуть. Особливо якщо ти потрапив у біду.
Ти сумуєш за домом?
Звісно, сумую за одногрупниками, за родиною, за друзями, за КПІ :)
Якою є мова викладання? Чи потрібно мати певний сертифікат про знання мови?
Викладення матеріалу залежить від предметів, які обереш. Сертифікат дуже бажаний. Без мінімального рівня володіння мовою буде дуже складно адаптуватися і подолати мовний бар’єр.
На що б ти порадив звернути увагу студентам, які також планують навчання за кордоном?
Рішення має бути прийнято не за місяць, не за півроку. Хороші оцінки в дипломі та хороша оцінка за вступний екзамен у кишені будуть лише тоді, коли студент буде старанно вчитися протягом всіх курсів. Оскільки саме ФПМ надає високий рівень освіти!
 
 Новини ( 91 ... 105 )
RSS
  Початок - Назад - Вперед - Кінець
 
Зараз на сайті користувачів: 202, зареєстрованих: 0, гостей: 202. Команда порталу Статистика Карта сайту
Copyright © 2006 Факультет Прикладної Математики КПІ ім. Ігоря Сікорського